AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Eerste training Amsterdam 2024

Na de eerste ijsminuten in Dordrecht is het, gevoelsmatig natuurlijk, eindelijk tijd om in Amsterdam weer het ijs op te gaan voor de eerste training Amsterdam 2024 met het para ijshockeyteam. De laatste aanpassingen en afstellingen aan de sledes te kunnen doen voordat de training begint. Misschien een start maken met het opruimen van de uitrusting en onderdelen die nu echt te oud worden om nog te kunnen gebruiken. Alles met verteerd elastiek en uit gelubberde banden moet nu echt weg om plaats te maken voor beter passende gear. Sommige bescherming is zo oud dat de kappen spontaan gaan barsten en dan is het echt op.

Met al dat nieuwe slede materiaal hebben we ook meteen een ander probleem waar we een oplossing voor moeten bedenken. Om het onszelf en de ijsmeesters in Amsterdam een beetje makkelijker te maken hebben we een concept in ons hoofd voor een kast waarin we de sledes kunnen vervoeren op de ijsbaan en makkelijker en overzichtelijker te kunnen pakken en opruimen voor en na een training.


Help ons en doe een donatie aan de stichting Para ijshockey Amsterdam via deze link


Een kast op wielen waarin we de sledes kunnen wegleggen zodat ze niet steeds per stuk moeten worden opgepakt en verplaatst in de ruimte waar we ze opslaan en rond het ijs. Dat scheelt de ijsmeesters als we erbij moeten en ons als we gaan voorbereiden en opruimen. En misschien belangrijker het scheelt schade op momenten dat we niet aanwezig zijn op de ijsbaan. Zo uitgemeten dat er rond de 36 sledes goed en veilig in kunnen worden opgeruimd. De kasten moeten verder ook opnieuw worden ingedeeld zodat we sticks en bescherming goed kunnen opruimen, laten luchten en drogen om te voorkomen dat het snel weer gaat verouderen. Voor dat laatste deel hebben we wel al twee prima functionerende kasten.


Help ons en doe een donatie aan de stichting Para ijshockey Amsterdam via deze link


Vandaag tijdens de eerste training Amsterdam 2024 gaan ook de eerste kleine sledes voor kinderen mee naar de ijshal. Zaterdag nog even snel bij onze grote ondersteuner (Skating Betty in Nieuw Vennep) langs geweest voor een paar kleine bescherming setjes. Deze bestaan uit een Helm, Nekbeschermers, Handschoenen, Elleboogbeschermers en Bodyprotectors. Wij hebben dat zelf alleen maar in volwassen maten liggen. Zo kunnen de kids ook veilig het ijs op. De speciale korte sticks met smaller grip hebben we uiteraard ook beschikbaar.

Wat het extra leuk maakt is dat, als er voldoende plek is, ouders, broertje, zusje of vriendje ook tegelijk mee het ijs op kan.

Wil je het ook een keer komen proberen? Neem contact met ons op en plan een superleuke zondagmiddag in.