AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

AT-Para vs Phantoms 11 nov 2023

Vandaag zaterdag 11 november 2023 is het zover, na de eerste kraker tegen de Devils uit Nijmegen staat de volgende pot para ijshockey op de kalender. De Amsterdam Tijgers Para spelers het op tegen de Antwerp Phantoms. De Antwerp Phantoms zijn een geduchte tegenstander met een sterk team van ervaren ijshockey spelers.

Amsterdam is hard gegroeid en nu we voldoende spelers hebben om met een geheel Amsterdam team ten tonele te verschijnen willen we onszelf natuurlijk niet laten kennen. De nieuwe spelers hebben zich in de afgelopen kraker al van hun beste kant laten zien en nu staat de eerste internationale kraker op het programma.

Na de euforie van vorige week stond vandaag dus een andere tegenstander op het ijs. Het uitgebalanceerde Antwerp Phantoms Para Ice-Hockey Team. Een tegenstander van formaat die de laatste jaren de imaginaire bokaal van de Derby der Lage Landen mee naar huis neemt of behoud.

Ontzettend gaaf om te zien dat er 11 Amsterdamse spelers op het ijs stonden. Amsterdam Tigers Para trad aan met een arsenaal aan spelers voor wie dit de eerste of hooguit tweede wedstrijd was. Allemaal deden ze binnen hun mogelijkheden hun uiterste best en dat was te zien aan de lichaamstaal na afloop!

Antwerpen was zoals verwacht veel te sterk voor dit Amsterdam… Na de 1e periode stond het al 0-10…
Net als vorige week snoerde Amsterdam de veters nog eens aan waardoor er in de 2e periode maar 4 x gescoord werd, 0-14 bij de dweil. Derde periode speelden we met een man minder door een blessure. De wedstrijd werd uiteindelijk 0-21 in het voordeel van Antwerp Phantoms.

Tigers:

GK – Jorg Landheer
RD – Anna / RD – Joost
LD – Kees Jan / LD – Akiro
RW – Leon / RW – Hiske
LW – Jojanneke / LW – Sarah
C – Jurrian / C – Desmond

Coach – Aarnout
Ass. Coach – Anita
Ass. Coach – Annemarie

Speciale dank gaat uit naar referees Doug en André en in de bench Gina. Dankzij jullie kunnen we dit soort wedstrijden spelen. THX.

Een ander uniek feit is dat we de wedstrijd live kunnen kijken via het nieuwe video systeem.

Live streaming van de wedstijd