AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Het para seizoen 2022-2023

Vandaag was de laatste para-ijshockeytraining van het seizoen. Vooraf even gezellig samenzijn met heerlijke cake en een kopje koffie of thee. Ja ja Bas.. die heb je mooi gemist die vegan cake citroen. Goed weer even samen de voortgang en status van de afgelopen weken door te nemen. Zeker met het NEPIHL toernooi in het vooruitzicht.

De training en opkomst was een groot succes, vandaag stonden we met 8 spelers op het ijs. Van iedereen die ik al kende heb ik de laatste weken opmerkelijke vooruitgang en verbetering gezien, wat een goed voorteken is voor het komende seizoen. Als gastspelers waren Rosanne en Roelof uit Nijmegen gezellig mee komen doen. Dat dat ook allemaal kan en gebeurt maakt me heel positief voor het komende seizoen.

De training laat zien dat het hele seizoen iedereen hard heeft gewerkt om hun vaardigheden en technieken te ontwikkelen. Dat was vandaag duidelijk te zien aan de prestaties tijdens deze laatste training in de Jaap Edenhal. Iedereen liet meer snelheid zien, is behendiger geworden en heeft het overspelen beter onder controle gekregen. Zelf heb ik ook veel geleerd van de tips en kijk naar de balans op de slee door Kees Jan. Zijn ervaring is een absolute plus voor iedere speler gebleken. Het elkaar helpen staat ook voorop en dat is mooi om te zien.

Jorg, ik hoop dat je snel weer fit bent en kunt genieten van jouw favoriete sport bedankt voor al jouw inzet voor de sport. Jurrian blijf ons scherp houden en het tempo laten zien wat we moeten matchen hopelijk kun je op de NEPIHL nog wat mooie dingen laten zien.. En Bas, we hopen dat je volgens seizoen nog af en toe mee komt doen in Amsterdam en vooral dat je Nijmegen naar het volgende level kunt tillen zodat we straks met drie teams een partijtje of mini toernooi kunnen organiseren.

Alle nieuwe spelers in het team hebben sinds het begin een opmerkelijke vooruitgang geboekt. Allemaal zijn jullie hard gegroeid, soms misschien niet zo snel als jullie zelf zouden willen, maar geloof mij in de jaren dat ik nu meedraai hebben we dit jaar echt de grootste groei gezien. De spelregels worden duidelijker en het positiespel is een stuk vooruit gegaan. Jojanneke, Anna en Kees Jan, jullie schaats vaardigheden zijn snel  ontwikkeld en jullie schiet- en pastechnieken zijn echt al goed op weg. Jullie harde werk en toewijding zijn duidelijk zichtbaar in de prestaties tijdens de trainingen. Leon heeft sinds zijn nieuwe slee echt ook hele grote stappen gemaakt en dat ik heel mooi om te zien. 

Ondersteuning Para ijshockey

Andre, we hopen en ik zeg we, omdat ik weet dat ik nu even namens iedereen spreek, dat je snel en vooral volledig gaat herstellen. Beterschap kerel. Gelukkig hadden we aan Stephan en Ziggy en als nodig af en toe aangevuld met Bart en Desmond prima vervangers. Allemaal heel erg bedankt voor het training geven en ondersteunen van onze speciale groep ijshockey spelers. We kunnen niet genoeg zeggen hoe blij we daarmee zijn. Olivier dank voor het schrijven van stukjes in de Amsterdamse media, hopelijk gaat dit ook komend seizoen verder. Speciale dank aan Anita, die mij toch vaak helpt en net op de momenten dat ik er of even niet ben of even echt niet heel veel kan doen zorgt dat iedereen op het ijs komt. Met de groter wordende groep wordt dat wel een uitdaging. Vergeet ik toch bijna Allart die er toch steeds weer stiekem voor zorgt dat wel even een ruimte hebben, shirts geregeld worden of ons ergens anders mee te hulp schiet. Ik zal ongetwijfeld iemand vergeten, want binnen de club zijn er veel mensen die op de achtergrond veel regelen. Dank aan iedereen die ons helpt groeien.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor het team in het komende seizoen zijn erg goed. De eerste wedstrijd tussen Nederlandse teams hebben ons een hoop geleerd en het werd echt een momentje van geschreven geschiedenis. Na de laatste meeting en de komende ontwikkelingen in materiaal in het vooruitzicht ben ik ervan overtuigd dat we volgend jaar met meer mensen op het ijs zullen staan en er nog grotere stappen in techniek en spel zullen worden gemaakt. Met de mensen die nog gaan aansluiten in het vooruitzicht ben ik ervan overtuigd dat het een dat we heel veel plezier gaan maken. Hopelijk is Anne ook weer fit als het jaar begint en kunnen Marjolein en Peter af en toe aansluiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen een mooi jaar van gaan maken en wens iedereen een heel fijn NEPHIL toernooi en een fijne vakantie.