AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

NEPIHL 2022 Antwerpen

NEPIHL 2022 Antwerpen

Het afgelopen weekeinde was de 1e editie van de NEPIHL 2022 Antwerpen en terecht de uitspraak die bleef staan na de afsluitende toespraak van de organisatie “Today we wrote historie”. Wij als deelnemers kunnen dat alleen maar onderschrijven. Hulde aan de organisatie voor het neerzetten van een 1e editie die zo netjes en goed geregeld was. De terechte winnaars waren de Sheffield Steel Kings, daar was werkelijk geen kruid tegen gewassen.

NEPHIL 2022 Antwerpen

Allereerst even wat verdiende reclame voor de fotograven van het evenement Skyflight.be.

Skyflight produceert foto en video content voor brands, organisaties en ondernemingen die er tussen uit willen springen.

Verslag NEPIHL 2022 Antwerpen

“Winners never quit, quitters never win”
Het motto van NEPIHL!

NEPIHL staat voor Northwest European Para Ice Hockey League, een internationale league die is opgezet door Amsterdam Tigers Para IJshockey, Genco Polar Bears Dordrecht, Antwerp Phantoms uit België, Dragons Sledges de Rouen uit Frankrijk en Sheffield Steelkings uit Engeland.

Afgelopen weekend werd het 1e toernooi georganiseerd in Antwerpen.

Amsterdam Tigers Para en Polar Bears speelden als 1 team in de kleuren van Polar Bears samen tegen de rest. Zaterdag speelden alle teams tegen elkaar in een wedstrijd van 2*15 minuten met een doorlopende klok. Ieder team speelt dus 3 wedstrijden, 6 wedstrijden in totaal voor de dag. Amsterdam Tigers/Polar Bears speelden hun 1e wedstrijd gelijk tegen de op papier sterkste tegenstander, Sheffield Steelkings.

Ondanks een groot klasse verschil werd de wedstrijd niet onverdienstelijk met 0-5 verloren. We moesten aan elkaar, een volledige ijsvloer (zowel Amsterdam als Polar Bears trainen normaal op 1/3 tot 1/2 ijsvloer) wennen en voor een x-aantal is dit een 1e kennismaking met überhaupt een wedstrijd spelen of met het spelen van een toernooi.

De gewenning zag je al in game 2, tegen Rouen, die werd dan ook wel verloren met 1-3 maar je zag patronen ontstaan… Dat we ook nog met een score op het bord komen geeft de burger moed.

Als laatste wedstrijd van de dag moesten we die tegen Antwerp Phantoms, op voorhand op basis van het verleden een team wat gelijkwaardig aan ons is wat natuurlijk garant staat voor spannende potjes para ijshockey.

Het werd een leuke enerverende wedstrijd, na de 1e periode stond het 1-0 voor Polar Bears. In de 2e periode werd het zelfs 2-0. Linksom of rechtsom, dan zit je daarna met een lekker gevoel wat te eten en drinken in het restaurant, terugkijkend op een mooie 1e dag ….

Een tweedaags toernooi betekent? Een tweede dag, finalsday….. Omdat Antwerp Phantoms en Genco Polar Bears/Amsterdam Tigers Para gisteren net even de mindere waren van de andere 2 teams mochten zij het uitvechten om de derde en vierde plaats. Door een klein manco in het verstrekte speelschema bleek de dag een uur eerder te beginnen dan gedacht. Een aantal spelers had de nacht thuis in het mondaine Nederland doorgebracht en dat gaf dus wat stress want ja, waren ze nu op tijd? Gelukkig wel uiteindelijk was iedereen om half 10 binnen en kon de wedstrijd even na 10 uur beginnen….

Het werd wel een andere wedstrijd dan die van gisteren, zowel aan Antwerpse als aan Polar Bears kant waren er een aantal personeelswisselingen. Die stonden echter wederom een spannende wedstrijd niet in de weg. Vandaag werden er wel 3 periodes gespeeld. Een aanslag op de toch al vermoeide spieren en gewrichten werd het voor beide kanten. Uiteindelijk werd de wedstrijd weer in Nederlands voordeel beslecht. Via een geniepig intikkertje werd het 1-0 in de 2e periode.

Aan het einde van de dag werden er door de verschillende teams nog pucks uitgedeeld voor de speler van de wedstrijd. Bij onze groep gingen deze terecht naar;

Rookie of the day

Ivar Hij heeft zich zo snel aangepast en de regels onder de knie gekregen daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. De snelheid zit er nu al zo goed in dat het het gemis van Bas deed vergeten.

Rookie of the tournament.

Danny zit pas een paar weken in de slee en is nu al hard op weg het de ervaren spelers lastig te maken. Het spel lezen en zijn snelheid zijn super. We kunnen alleen maar hopen dat we snel een compleet team om deze nieuwe sterren kunnen bouwen.

Goaltjesdief van het toernooi

Jurrian heeft het weer geflikt en soms zelfs een doelpunt gemaakt waarbij hij moest vragen aan de medespelers of hij er echt inzat.

Meeste stops van het toernooi

Frans was deze dagen wederom onze held, hij heeft zoveel doelpogingen afgewend en zelf met hindernissen voor zijn neus is hij bepalend geweest voor de overwininningen op Antwerpen. Maar ook de relatief lage score van de Steelkings en Rouan waren voor een groot deel zijn verdienste.

NEPIHL 2022 Antwerpen was een absoluut succes! Prima organisatie, prima sfeer, prima locatie, prima tegenstanders!

NEPIHL 2022 Antwerpen korte impressie

NEPIHL | Sheffield Steelkings | Rouen Dragons Sledges | Antwerpen Phantoms Sledges

Wil je sledgehockey ook een keer proberen? Neem contact met ons op.