AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Para-Tigers tegen Lime Kings

Ook het sledge hockeyteam van de Amsterdam Tigers was op het ijs. Het eerste treffen met de Lime Kings Dordrecht ging ook gelijk om het officieuze  Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd kon doorgaan omdat beide kampen dit seizoen uitgroeiden tot teams met meer dan één lijn aan spelers. Een unicum, de meeste Nederlandse sledge hockeyteams zijn incompleet, waardoor (para) ijshockeyclubs spelers aan elkaar uitlenen. Toch was ook deze keer hulp van buitenaf nodig. De Lime Kings vulden hun tekort op met ijshockeyers van de Nijmegen Devils die belangeloos naar de Jaap Edenhal kwamen.

De Amsterdamse goalie was geveld door Covid en volgde de wedstrijd met een persoonlijke livestream. Zijn vervanger, de nog maar zevenjarige Flo, is de enige staande speler in de partij. Vanwege zijn bijzondere positie en overmacht mag hij vandaag meedoen. Een goede keuze, hij is nergens bang voor en het vertrouwen van zijn ploeg meer dan waard.

Terwijl het eredivisie- en U21-team van de Tigers een zwaar weekend hadden, floreren de Amsterdamse sledgehockeyers in het aanvalsvak en hebben de Lime Kings het nakijken met 5-0 achterstand. Een groter krachtsverschil dan was verwacht. In de derde periode kunnen de Kings zich beter verweren tegen de Tiger-druk en scoren ze ook twee punten. Daartegenover staan nog vier tegengoals.

Met 9-2 winst speelden de Tigers een vermakelijke wedstrijd die hoop geeft aan para ijshockey in Nederland. Daarnaast was het een leerzame dag waar lang naartoe gewerkt is. Alle spelers zagen op hun eigen niveau wat ijshockey is en of ze de strijd kunnen aangaan met spelers van meer gelijke niveaus. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van deze vorm van ijshockey en het werven van meer spelers. Over vier jaar hopen de sledgehockeyers met een Nederlands team te debuteren bij de paralympische winterspelen in Italië.

Sledgehockey of Para IJshockey is een vorm van ijshockey, maar dan op een prikslee. De meeste regels in het spel komen overeen met die van ijshockey.