AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Ronde van Nederland 2023

Ronde van Nederland 2023

Waldorf een aantal maanden geleden: “Stadler, de Ronde van Nederland 🇳🇱 komt er weer aan! We gaan ons inschrijven, geld ophalen voor Bike4Brains!” Stadler: “Ronde van ???” Geld ophalen begreep Stadler wel …
Vorig jaar reden ze de Ronde ook al maar iedere kans moet je aangrijpen!

Stadler en Waldorf, fietsers zonder brein zijn natuurlijk ook fanatieke para ijshockeyers, zodoende kwam Waldorf op het idee een para ijshockey & friends team op te zetten en iedereen uit hun vriendengroep uit te nodigen mee te rijden/te sponsoren.. Net als vorig jaar reed Daisy Duke ook mee, mw Waldorf deed mee en uiteindelijk sloten Kermit en Captain Caveman ook aan.

Afspraak was dat iedereen een para ijshockey shirt aan zou doen, voor degenen die er geen hadden zouden Captain Caveman en Waldorf extra shirts meenemen.. Iedereen die ze zelf had zou ‘m aantrekken, toch Stadler?…. Zo jammer…😃😂😂😂… Captain Caveman en Waldorf hadden hier al op gerekend dus het kwam natuurlijk goed…..

Gedurende het inchecken bleek dat een van de andere deelnemers wat moeite had om een geschikt groepje te vinden om mee te rijden en/of wat dan ook! Waldorf bood Constant want die was het aan dat hij met hen mee kom rijden dus sloten hij en mw Constant ook aan ….
Dus vertrok deze groep van 8 voor de 25 km…

Het weer zat natuurlijk een beetje tegen, Daisy Duke had ‘s-morgens nog gezegd dat het meeste er naast valt, nou dat is dan een enorme hoop geweest…. Constant had goed het tempo erin op zijn Easy Rider, hij fietste eigenlijk constant 😉 voorop… De eerste kilometers schoten desondanks niet erg op, Kermit had voor de start tegen mw Constant gezegd dat het normaal was dat zijn rugtas over de grond schraapte als hij bikete, binnen anderhalve kilometer ging hij echter terug om de tas af te gooien. Dit ging communicatie technisch niet helemaal gesmeerd, behalve Daisy Duke en Captain Caveman had niemand het in de gaten, mw Waldorf riep dat ze moesten stoppen maar dat was omdat ze de anderen niet meer zag….

Gezien het weer zat iedereen echt te wachten op dit soort intermezzo’s😏, de meesten van ons stonden uiteindelijk onder een brug die Stadler herkende van vorig jaar.. Dat we vorig jaar in de omgeving van Woerden reden en nu in Utrecht stonden ging aan hem voorbij… “Ik vond de parkeerplaats al zo anders…”😂😂😂😂 Waldorf werd weer warm van het lachen…. Kermit kwam, eigenlijk net toen we kikkerbilletjes wilden bestellen toch weer aanrijden dus de tocht kon vervolgd worden….

Zonder noemenswaardige acties kwamen ze op een gegeven moment aan bij het bos waar ze zeker 5% omhoog moesten over een meter of 10. Captain Caveman kwam helemaal dwars te staan toen zijn voorwiel begon te slippen. Dat kun je Captain Caveman natuurlijk niet kwalijk nemen, hij is de enige die de uitvinding van het wiel werkelijk heeft meegemaakt… De verdere evolutie, dat is wat anders….
Dit was ook de plek waar Kermit, als enige daadwerkelijk op pure armpower rondrijdend zijn kikkerspieren liet zien, het AT Para shirt ging uit vanwege de warmte, de rest zat stijf van de koude regen op hun voiture….

Na een geslaagde route van 25 km kwamen de 8 weer aan bij De Hoogstraat Revalidatie waar ze onder daverend applaus werden binnengehaald…

Para ijshockey & Friends heeft ruim EUR 400 opgehaald.
Constant heeft in zijn eentje zo’n EUR 2.700 opgehaald
Ronde van Nederland heeft ruim EUR 27.000 opgebracht…
De totale tussenstand van de Bike4brains acties is ruim 45.000…

Mooie cijfers, toch kan en mag er nog steeds gedoneerd worden om het doel van EUR 75.000 te halen, zie www.bike4brains.nl voor meer informatie!