AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Stadler & Waldorf Tour 20112021

Stadler en Waldorf hadden weer een reden eropuit te trekken. Ze werden uitgedaagd hun fantomen te bestrijden. Een en ander moest afgelopen zaterdag gebeuren in het “mooie licht” van het fantoompaleis in Deurne nabij Antwerpen, het domein van para ijshockey tegenstander Antwerp Phantoms.

Voor Waldorf begon de reis al vrijdag, met een vorige zondag volgeladen bus reisde hij af (logisch, Waldorf woont in die grote metropool in het hoge noorden) naar de blauwe daken delta van Noordwijk(erhout).
Stadler, inmiddels (ook) fervent para-ijshockeyer en Waldorf moesten beide nog wat aanpassingen aan hun slees doen en dat kon mooi die middag. Terwijl de ijzers onder de slee van Stadler 5 mm naar achter moesten om de achterwaarts rake (F1 liefhebbers weten wat Waldorf bedoeld) minder te zetten moest bij Waldorf het tegenovergestelde gebeuren, de rake nam met 7 mm toe na de aanpassing. Voor beiden bleek dit een gouden greep.
Na deze geslaagde aanpassingen en het verder volladen van de bus met de goggomoleon van Stadler en zijn andere benodigdheden waren ze verder klaar voor de reis.

Zaterdag, klokslag 12:00 vertrokken ze…….niet, het werd een half uur later. Ze wilden om 3 uur bij de Toekan in Antwerpen zijn waar ze hun kamperment voor de nacht na de fantoombestrijding hadden opgeslagen.
Na een koffietje op d’n kamer, voor Waldorf Q1 en 2 van de kwalificatie en voor Stadler een puppetslaapje gingen ze om kwart voor vier richting Schone Schijn aan de Ruggeveldlaan.

De beoogde strijd tegen de fantomen werd al aardig de das om gedaan door de geweldige hulp van 2 schone dames van de Phantoms. Hoe kun je nou gefocust en getergd blijven als dat je overkomt😉???
Stadler en Waldorf speelden niet in hun favoriete zwarte tenue maar samen met de andere Muppets uit Amsterdam ondersteunden ze de IJsberen uit Dordrecht in het maagdelijke wit/blauw.
De wedstrijd begon uiteindelijk een paar minuten na kwart voor zes in de top van het ijspaleis….
Stadler en vooral Waldorf waren erg benieuwd hoe het zou gaan, 672 dagen zonder een wedstrijd en/of training op een volledige ijsbaan, hoe zou dat zich verhouden tot een team wat volgens zeggen 3* in de week traint?
Verrassend goed, tot verbazing van Waldorf stond het na de 1e periode 0-1. Een vliegend afstandsschot van ijsbeer Herman ging over de vanghandschoen van de fantoomkeeper rechts, hoog het doel in…..Het stadion werd muisstil…..

2e Periode, na een minuut of wat staat Waldorf halverwege zijn verdedigingsvak in het veld als DR (defence right) en krijgt de puck op zijn linkerhand af. Hij hoort de DL (defence left) iets roepen en speelt de puck naar waar hij de DL verwacht, gevaarlijk want dat is voor de goal langs…..
Helaas stond de DL daar helemaal niet (meer) en maakte Waldorf daardoor de weg vrij voor fantoom Cedric die alleen voor de goalie de gelijkmaker scoorde….
🤬🤬🤬🤬🤬
Para ijshockey levert de familie Hazes goud geld op, het gaat niet zonder bloed, zweet en tranen. Het zweet was er al, het bloed kwam eraan. Tussen de 2e en 3e periode moest Waldorf even het ijs af, legde zijn sticks op het ijs, deed zijn handschoenen uit om de straps van zijn slee los te kunnen maken en liet zich daarna met de voor hem kenmerkende stijl zich uit zijn slee vallen…. vol met zijn hand in een prikker van de stick…. Hello blood!😖😖😖
Een oud (ijshockey) gezegde luid echter: “Bloed moet; jeuk is leuk; pijn is fijn”.. Voor Waldorf komt daar dan nog bij “Spastisch is fantastisch” dus…. niet janken (sorry André) en doorrrrrr….

3e Periode, de ijsberen beginnen rommelig, krijgen zelfs een straf tegen maar daarvoor al slaan de fantomen keihard terug, na een razendsnelle aanval is het Glenn die de 2-1 scoort…. De arena roert zich weer….
Dan echter komt Jurrian op stoom, binnen een aantal minuten weet hij met een frommelgoal de 2-2 en even later zelfs de 2-3 te scoren…

De Dordt/Amsterdamse bench wordt gek….. Heerlijk om zo de zoemer te horen!
Stadler en Waldorf hebben weer een top avontuur beleeft, het smaakte naar meer!
Het team bestond uit:
Frans, Renske, Ivar, Engin en Herman (Genco Polar Bears)
Jurrian, Desmond, Leon Bart, Björn, Bas en Jorg (Amsterdam Tigers Para)
Kelvin (special forces 😁)
Coach: Aarnout

De afbeeldingen van Stadler en Waldorf is een afbeelding van de muppets en die verdienen daar natuurlijk alle credits voor. Bezoek de site van de Muppets