AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Stadler & Waldorf 26 Feb 2023

Vanavond speelden AT Para en Lime Kings Dordrecht hun allereerste wedstrijd tegen elkaar. Direct ook om het onofficiële Nederlands Kampioenschap. Stadler en Waldorf zouden van de partij zijn!

Hoewel de wedstrijd georganiseerd kon worden omdat beide kampen gedurende het huidige seizoen uitgroeiden tot bolwerken met meer dan één lijn aan spelers moest er toch een beroep op outside interference gedaan worden.

Aan de Amsterdamse kant was Waldorf op het laatste moment geveld door Covid en hierdoor aan de beeldbuis gekluisterd (persoonlijke livestream), de Lime Kings hadden ook zo hun personele problemen, zij losten die op door het inzetten van een van de sterspelers van Nijmegen Devils para die belangeloos naar Amsterdam afreisde…

De Tigers vertrouwden door het wegvallen op een staande keeper. Flo, 7 jaar oud nog maar, voor de d…. niet bang en zoon van Kees Jan Woodpecker. Is keeper in de jeugd van Utrecht en mocht gezien zijn leeftijd bij hoge uitzondering en de overmacht van het wegvallen van Waldorf het doel verdedigen…

Het krachtsverschil was groot, groter dan verwacht ook, in ieder geval door Waldorf…
Een groot deel van de wedstrijd speelde zich af in het aanvalsvak van Amsterdam Tigers Para, slechts bij gelegenheid konden de Lime Kings zich onder de druk uitspelen.

1e periode: 3-0
2e periode: 2-0
3e periode: 4-2

Werd het toch een beetje ruig? Al in de eerste periode mochten Björn the Unstoppable en Engin Vroem Vroem namens de Lime Kings 2 minuten naar de strafbank wegens tee-ing… 2e periode mocht Canadian Anna namens AT Para 2 minuten voor tee-ing naar de strafbank en zelf de Bartster kreeg 2 minuten eenzaam op het ijs.