AT Para

Para ijsho​ckey Amsterdam

Zomervakantie 2024 - 2025

Zomervakantie (2024-2025)

Het nieuwe seizoen is nog niet begonnen voor velen, maar achter de schermen draaien we gelukkig op volle toeren door. Nieuwe sledes voor een aantal spelers en door donaties van spelers, onze trouwe donateurs en bestellingen van onze merchandise kunnen we het nieuwe jaar iets heel moois en voor para ijshockey Nederland unieks gaan doen. 

Nieuwe slees voor spelers

Met de komst van zoveel nieuwe spelers in het tweede deel van het afgelopen seizoen liepen we tegen behoorlijke materiële beperkingen aan. Nu is het met para ijshockey wel zo dat je niet meteen de beste slee hebt. Je moet als speler even wennen aan wat voor jou exact het beste past. Daarom adviseren we iedereen eerst een verstelbare slee te nemen waarmee je echt kan stoeien en je eigen grenzen makkelijker op kan zoeken. Met de nieuwe modellen en mogelijkheden die er zijn, kom je daarmee een heel eind. Dan na twee jaar lekker testen en aanpassen moet het lukken de ideale houding te vinden. 

Ook bijvoorbeeld de stand van de ijzers is niet direct op de grens van een speler in te stellen. Na een paar trainingen gaat het allemaal wat makkelijker, is er iets meer vertrouwen en kan het versmallen van de ijzers beginnen. Hiermee wordt de wendbaarheid en daarmee het plezier in het spelletje vergroot.

Op deze regels zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen en net als in het echte leven bepalen die de regel. Met een paar oudere sledes ging het ook niet zo goed, ze waren zo krom geworden dat aanpassen niet meer lukt, als deze slee dan echt aan een vaste speler zit is dat niet altijd onoverkomelijk, maar handig is het niet. Een slee die door verschillende spelers wordt gebruikt is daarmee eigenlijk onbruikbaar. Gelukkig hebben een aantal van deze sledes wel de mogelijkheid geboden voor spelers om te wennen aan het spelletje, te testen en nu daarmee de juiste keuze te maken bij de aanschaf van eigen materiaal.

Deze zomer is echt uniek in veel dingen, we hebben nog nooit in een zomer zoveel nieuw materiaal kunnen bestellen voor spelers en door het samenvoegen van materiaal en donaties kunnen we met de leveranciers betere afspraken maken. Zeker als we die met een vast contactpersoon op een vaste plek kunnen laten bezorgen. Daardoor ontstaat er ook een andere relatie met de vervoerder. 

Donaties

Van een paar spelers en trouwe donateurs hebben we donaties ontvangen. Samen met donaties en de verkoop van merchandise in de webshop ijshockeyschool.com geven deze extra ruimte om voor komend seizoen kinder slees en kortere smallere sticks beschikbaar te kunnen stellen. Nu hebben we straks dus een slee voor de hele jonge spelers die zo graag willen maar niet in de volwassen kuip en slee passen, die we tot nu toe alleen maar beschikbaar hadden. Vooral onze goalie trainer en begeleider Flo is helemaal in zijn nopjes. Dus houd het blog in de gaten zodra we exact weten wat we kunnen doen, wordt het mogelijk voor kinderen om met een vriendje deze mooie sport te proberen. Hoe gaaf is het om dan ineens helemaal gelijkwaardig samen een uitdagende sport te kunnen doen. 

Materiaal

Met ijshockeyschool.com, skatingbetty.com en heinsport.com als ondersteuners van onze mooie sport komen er nieuwe lijnen beschikbaar voor materiaal en het ontwikkelen daarvan. Het eerste was het project polsbeschermers waarvan we deels veel hebben geleerd en een van de mooie dingen is dat we deze beschermers zo comfortabel hebben weten te krijgen dat nu ook staande spelers ze zijn gaan gebruiken. 

Het tweede is dat we een model slee aan het ontwikkelen zijn waar een ervaren Para ijshockey slee gebruiker heel vrolijk van gaat worden. We meten de bestaande slee op en passen het model zo aan dat de houding lekker is en de wendbaarheid optimaal. Met de door onszelf ontwikkelde kuip uit de 3D printer met het speciaal voor ons geproduceerde materiaal kunnen we dan een super passende kuip printen die met een beetje verwarmen nog kan worden aangepast aan de speler. Zo ontstaat er een nog comfortabelere zit. Dit materiaal voor de kuip en 3D printer is deels gedoneerd door een ijshockey minnende producent die een Amsterdam Tigers hart heeft en dat is mooi om te zien. We zijn tenslotte een grote familie. Doordat we deze slee helemaal zelf produceren.. Nou ja, zelf..  Onze sponsoren en donateurs doen dat, maken we deze nu zo dat het aanpassen met skatewielen supersnel kan. Nog een groot voordeel.

We hopen dat hij helemaal klaar is en bij aanvang van het nieuwe seizoen gepresenteerd kan worden samen met nog een paar verrassende nieuwe leden.

Voor nu wensen we jullie een heerlijke zomervakantie en hopen dat iedereen er weer helemaal klaar voor is in september.

Team Para ijshockey Amsterdam

Let Go Tigers let’s go..